Tenhle turnaj je specifický a má svou kvalitu, tvrdí Míra Janošťák

13.05.2017 21:07

 

Kdyby nebylo nás, nic by se nedohrálo… Přesně tohle se zpívá v jedné z písniček kapely Crossband. Její název zní Rozhodčí. S jedním z řemeslníků tohoto cechu bude i následující rozhovor. Nebýt pánů v pruhovaném, černém, žlutém či dalších mnoha barvách, žádné utkání by nemělo zajištěnou férovost. Miroslav Janošťák se právě o dohled nad ní stará.

 

Tradiční otázka na všechny zpovídané osobnosti nemine ani Míru. Jedná se letos o jeho turnajovou premiéru, nebo se už v minulosti na dačickém turnaji angažoval s píšťalkou v ruce? „Letos jsem tu druhým rokem. Loni mě draftoval kolega Kamil Vraspír, který mě vzal jako náhradu za Vaška Paletáře, který nemohl. A tak jsem se zde octnul poprvé,“ popisoval své první setkání s touto akcí.

 

Jak se Mírovi zamlouvá turnajová úroveň? Je spokojen s kvalitou předváděné hry a s její férovostí?  „Každý rok je ten turnaj specifický. Těžko mohu srovnávat s minulým rokem, protože se výrazně změnila situace. V loňské sezoně tu byly dvě odlišné kategorie, amatérská a výkonnostní. Letos je to spojené, čili se změnil i průběh některých zápasů. Logicky tak i slabší celky hrají s těmi silnějšími, což leckdy přináší divoké výsledky,“ nastiňoval svůj pohled na věc.

 

„Ta kvalita je každopádně vysoká, jsou tu dobré týmy, které si to umí užít a předvádět kvalitní florbal,“ doplnil vzápětí.

 

Je jasné, že rozhodčí musí být vždy a za všech okolností nestranný. Přesto má každý nějaké své oblíbence, kteří hrají pohledný florbal. Kdo je Mírovým turnajovým favoritem? „Osobně se mi líbí, jak hraje Jinej Level, zvlášť tedy, pokud jsou přítomni oba kluci Štěpánkovi. A letos určitě i kluci z brněnské Pohody, tam jsou vidět jejich extraligové zkušenosti,“ vysvětloval svou volbu

 

Plánuje se jihočeský rozhodčí na dačickou půdu vrátit i v budoucnu? „Určitě se rád vrátím, když budu mít možnost,“ reagoval bez přemýšlení.

 

Na závěr se sluší poslat vzkaz všem účastníkům. Jak v podání Míry zní? „Ať se týmům daří a ať vyhraje ten nejlepší!“

Zpět

Kryštof Kůs - Vánoční turnaj © 2021 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si www stránky zdarma!Webnode