Název našeho týmu poukazuje na nejnovější vědecké poznatky, tvrdí František Příhoda

09.05.2019 16:42

Ahoj Fando. Liberecký tým letos přivítáme na turnaji už popáté. První roky pod názvem „Pastevci“, následně „Bazzers Team“, a letos se přihlásil tým s možná trošku tajemným názvem „SK(a), ale nenavařili“. Byl jsi součástí liberecké enklávy do samého začátku, nebo se tě první ročníky netýkaly?

"Velikonočák jsme si rychle oblíbili. Sám jsem poprvé hrál už tehdy před čtyřmi lety. Skvělé místo, špičkoví pořadatelé a výborná atmosféra. Je to pro nás něco jako první letní fesťák bez hudebních stagí, ale s lepší kalbou. Takže jsme vůbec neváhali nastoupit i letos. Navíc jsme jako vždy dostali tučnou finanční prémii za náš start. O to bylo rozhodování jednodušší."

 

Jak vznikl název týmu, a hlavně jak si jej mají fanoušci, respektive spíš fanynky, vykládat?

"Název týmu poukazuje na nejnovější vědecké poznatky, potvrzené i vlastními empirickými zkušenostmi reflektujícími události z minulých let na zdejším turnaji. Z těchto hypotéz se dovozuje nelineární závislost mezi délkou a intenzitou kalby a jejími možnými důsledky. Fanynky tento nový název nejspíš budou milovat."

 

Není tajemstvím, že si synem vlivného funkcionáře libereckého FBC. Jak se v Liberci hodnotí uplynulá superligová sezona?

"Sezóna skončila zklamáním, protože áčku těsně uniklo play-off. Ukázal se však potenciál a snad v příštím roce tu osmičku uhrajeme, když ne rovnou titul."

 

Ty sám ale za první tým FBC nehraješ, přesto, že z minulých turnajů víme, že si s „plastovou hokejkou“ rozumíš víc než dobře. V jakém týmu tě tedy lze v běžné sezoně potkávat, pokud tedy někde?

"Hraju za libereckou Benfiku v divizi, tedy FBC Liberec B. Několikrát jsem okusil i libereckou ligu za FBC Liberec E. Dlouhodobý cíl je dostat se v abecedě dál, ale zatím nejsou nižší ligy."

 

Jaké jsou hlavní důvody toho, že k nám už tolik let vážíte dalekou cestu napříč celou republikou?

"Tady se odkážu na první otázku. Je to tu fakt dobrý."

 

Máte nějaké ambice do letošního ročníku? Nechtělo by to po letech, kdy jste v prvních dnech udivovali publikum krásným technickým florbalem, nicméně vždy propadli v rozhodujících zápasech play-off, konečně nějaký ten cenný kov?

"Jdeme na zlato, nicméně nám určitě nezkazí náladu jakákoliv medaile, postup ze čtvrtfinále, ze skupiny nebo prosté zúčastnění se."

 

Že by váš tým vynechal turnajovou párty se asi bát nemusíme, že?

"Určitě ne, budeme tam nejspíš už od čtvrtka."

 

Vzkázal bys něco čtenářům na závěr?

"Vzkázal bych všem, ať si užijí turnaj a jestli budou ska, tak ať nenavařej."

Zpět

Kryštof Kůs - Vánoční turnaj © 2021 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webu zdarma s WebnodeWebnode